רוב האנשים סביבכם השמינו לאחרונה? יש לכך הסבר

תקופת הקורונה גרמה לרבים לעלות במשקל. מחקר חדש גילה כי מאז פרוץ הקורונה עלינו עד 12 ק"ג. הנה ההסבר

מאז פרוץ הקורונה, בין אם נודה בכך או שלא, חלו בנו שינויים רבים. חוסר הוודאות שליווה את תחילת המגפה, גרם לרבים להבין שיש משהו גדול מאיתנו, שלא בשליטתנו וכידוע, אנחנו אוהבים להיות בשליטה. רובנו פיתחנו או חיזקנו את השורד שבנו. הסגרים, הבידודים, חוסר וודאות הכלכלי – כל אלו ועוד גרמו לנו לחוסר שקט, ללחץ, חרדות ועוד. מכוני הכושר שנסגרו גרמו לרבים לצאת מהמסלול שסיגלו לעצמם במשך שנים רבות והשהות הרבה בין ארבע קירות הבית גרמה לכולנו לאכול – והרבה. אז כן, לא חידשנו לכם כלום כיוון שמגפת ההשמנה בתקופה הזו הייתה ועודנה שיחת היום, אבל רק כעת מתברר עד כמה באמת עלינו במשקל ומהם הגורמים האמיתיים שהובילו רבים מאיתנו לשדרג את ארון הבגדים – ולא מרצון.

אתר וואלה! מפרסם כי מחקר חדש שפורסם בכתב העת של אוניברסיטת הארוורד מצא כי בשנתיים האחרונות חלה עלייה במשקל עד 12 קילו. המחקר, שהתבסס על ניתוח מידע רפואי בארה”ב, בחן 150 אלף נבדקים לפני הקורונה, תוך כדי המגפה וגם לאחר שכבר למדנו לחיות איתה. החוקרים גילו כי:

♦ 39 אחוזים מהנבדקים העלו יותר מקילו
♦ יותר מ-25 אחוזים העלו כ-5 קילו
♦ 10 אחוזים העלו יותר מ-5 קילו
♦ 2 אחוזים העלו למעלה מ-12 ק”ג.

על פי המחקר, העלייה במשקל לא שמורה רק לאלו בעלי הנטייה להשמנה, אלא לכלל האוכלוסייה, כן- גם לרזים בנינו, אותם בני אדם מעוררי קנאה, כאלו שבדרך כלל אוכלים לא מעט, אבל לא משמינים.

אז למה?

החוקרים הסבירו את הממצאים בלחץ הנפשי, הגורם לשחרור הורמון הקורטיזול במוח. אותו הורמון שמעלה את הדחף שלנו לאכול פחמימות, סוכר, שומן וסודיום (מלח). על פי הפרסומים, חומרים אלה נותנים אמנם סיפוק מיידי אך הוא לטווח הקצר – וגורמים לאכילת יתר בטוח הארוך. בכך הם מעלים את הסיכון להשמנת יתר, לסוכרת 2, התקפי לב ולנזק לשרירים. הקורטיזול עצמו מרכז את השומן באזור הבטן וגורם להשמנה בטנית, הידועה כגורם סיכון למגוון תחלואות נלוות.

אז כן, בחלק מהמקרים, מגמת ההשמנה של תקופת הקורונה היא יותר מרק כמה ק”ג עודפים, אבל עלייה זו יכולה להיות מסכנת חיים עבור אוכלוסיות הנמצאות בסיכון להשמנת יתר. בישראל מתים כ4,000 אנשים מדי שנה כתוצאה מהשמנת יתר. השמנת יתר היא מחלה פיזיולוגית-גנטית ורבים מאלו שסובלים ממנה, לא ממש מצליחים לסגל לעצמם חיים בריאים יותר גם אם ממש יתאמצו, כך נאמר בכתבה. השמנת יתר כידוע, עלולה להוביל לסיבוכים בריאותיים רבים, ואם בקורונה עסקינן, הסיבוכים מהנגיף עלולים להיות משמעותיים גם כן ולכן, על הסובלים מהשמנת יתר להיוועץ עם הרופא המטפל.

צילומים: טאופיק, ברבהויה, פו ג’י, דיאנה פולקהינה, אנספלש.

נתונים מתוך אתר וואלה! אין באמור להוות המלצה רפואית. כאמור, על הסובלים מהשמנת יתר לפנות לייעוץ רפואי מתאים. 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים