מרגישים בטירונות עם הילדים? יערה אלון, מאבחנת דידקטית והוראה מותאמת, עם כל הטיפים שיגרמו לחיים שלכם להיות קלים יותר

אלמה אלון

כך לא תרגישו בטירונות עם הילדים: טיפים שימושיים ללמידה מרחוק

מוסדות הלימוד סגורים כבר שבועות רבים והלמידה מרחוק נראית לכולנו כמשימה בלתי אפשרית. אז מה בכל זאת ניתן לעשות על מנת להתמודד עם המצב הנתון שנכפה עלינו? יערה אלון, מאבחנת דידקטית והוראה מותאמת הכינה לכם מספר טיפים שיעזרו לכם לעבור את זה בשלום.

יערה אלון | מאבחנת דידקטית, הוראה מותאמת

הלמידה מרחוק, בבית, נראית לעיתים כמשימה בלתי אפשרית: רעש מסביב, המחשב תפוס או לא מוטען, הילד לא מצליח להתעורר בזמן לשיעור, המורה לא שלח את הלינק הנכון... ויש עוד כל כך הרבה דוגמאות...מוכר לכם????

“למידה מרחוק״ - זהו מושג אשר לא חשבנו שאי פעם ילווה אותנו בשגרה, נכפה עלינו שינוי אליו עלינו להתרגל. הדעות רבות וחלוקות בנושא הלמידה מרחוק. חלקן חיוביות, חלקן שליליות. הורים רבים ואף מורים מתלוננים על הקשיים בסוג הלמידה הנוכחי ונראה כי יש עדיין הרבה מה לשפר. כל משפחה נאלצת להסתגל למצב החדש וכמו התמודדות עם כל דבר חדש זה לוקח זמן עד אשר לומדים כיצד להתנהל בצורה הטובה ביותר.

על אף הקושי והאחריות הגדולה אשר מוטלת עלינו אנו צריכים למצוא דרכי התייעלות ולנסות לעשות את המיטב במסגרת היכולות שלנו. בכדי שנצליח בכך יש צורך בשיתוף פעולה וילדינו זקוקים לעזרה ולהכוונה שלנו. אז כיצד נוכל לעזור לילדינו להתמודד עם למידה מרחוק בצורה נעימה וקלה יותר?

הנה לכם מספר טיפים להתמודדות:

1. שגרת שינה
תדאגו להקפיד על שגרת שינה בהתאם לגיל הילד. כמו כן, כדאי לדאוג להעיר את הילד זמן מה טרם תחילת הלמידה.

2. עמידה בזמנים
חשוב ביותר להכין את ילדכם מראש לקראת השיעור, תזכירו לו ותיידעו אותו מתי השיעור אמור להתחיל. התלמידים לא נמצאים בבית הספר, אין צלצול בתחילת השיעור, אין מורה שיבקש להיכנס לכיתה.... כרגע זה התפקיד שלנו, ההורים. במידה ואינכם בבית ניתן לתזכר באמצעות שיחת טלפון.

3. שגרת בוקר רגילה
מומלץ לאכול ארוחת בוקר לפני השיעור ולהחליף את הפיג׳מה לבגדים נוחים בדיוק כמו שאתם עושים בתחילת בוקר לפני היציאה לבית הספר כך תגיעו לשיעור רעננים ושבעים.

4. סביבת למידה שקטה
מומלץ לייצר עבור הילד סביבת לימודים שקטה. בכל בית יש חדר אותו אפשר להסב לחדר לימודים ולדאוג שיהיה בו שקט ותאורה מתאימה. אם בחדר אין שולחן כתיבה אפשר לאלתר שולחן קטן וכיסא. תדאגו שסביבת העבודה תהיה נקייה מהסחות דעת: טלוויזיה/ מחשב/ טלפון כבויים.

5. תבצעו משימות ומטלות לפי סדר חשיבות
ראשית תכינו מטלות להגשה בזמן הדרוש ולאחר מכן תכינו את שאר המטלות לפי הקצב שלכם.

6. תתגמשו
תתגמשו עם הילד והקשיבו לו- לעיתים הילד עייף וחסר סבלנות , במידה ואין שיעור מקוון שהילד חייב להיות נוכח בו ,ניתן להתגמש ולוותר במידת הצורך. לגבי הכנת המטלות והשיעורים, תנו לו להיות שותף בהחלטה ולהחליט יחד אתכם מתי הזמן הנכון לכך.

7. מילות עידוד וחיזוקים חיוביים -
אלו נחוצים לפני, במהלך ואחרי הלמידה מעלים את מידת המוטיבציה של הילד.

אני מאחלת לנו שנצליח להתרגל במהרה למצב החדש ונלמד אף ליהנות ממנו, זמינה לשאלות שלכם. ניתן לשלוח לי הודעה באינסטגרם/ בפייסבוק בלינק המופיע מטה.

יערה אלון ובתה אלמה

כתבות נוספות שיעניינו אותך