השנה נציין את חודש הגאווה בצורה קצת אחרת. רן דנקר, אורנה בנאי, גל אוחובסקי, שני גולדשטיין והמפיק הכי בולט בסצנה הגאה שמעון שירזי, מספרים על החגיגות הפרטיות שלהם ומצרפים מסר נחרץ

רן דנקר: "כנראה שאמצא את עצמי רוקד באיזו מסיבה וירטואלית"

השנה נציין את חודש הגאווה בצורה קצת אחרת. רן דנקר, אורנה בנאי, בת חן סבג, גל אוחובסקי, שני גולדשטיין והמפיק הכי בולט בסצנה הגאה, שמעון שירזי, מספרים איך הם מתכוונים לחגוג

צחי קומה | עורך ראשי
פורסם ב-17/05/2020 | 21:12

בעוד מספר שבועות, ב-7 ליוני, היה אמור להיפתח שבוע הגאווה ומספר ימים בודדים לאחר מכן, ב-12 ביוני, היה אמור להתקיים האירוע השנתי של הקהילה הגאה – מצעד הגאווה המרכזי בתל אביב-יפו, שהפך להיות אירוע משמעותי של העירייה, שמושך אליו תיירים מכל העולם. כידוע, בשל מגפת הקורונה, אירועים המוניים רבים נדחו ואף בוטלו ונראה שגם הפעם כל מדינות העולם החליטו לבטל את השבוע החשוב הזה בגלל אילוצי הקורונה – אבל ישראל בחרה אחרת. 

“לאירועי הגאווה אין תאריך קבוע, זה לא כמו חג שנקבע על פי מה שכתוב בתורה ולכן זה לא משנה אם אירועים אלה ידחו להמשך השנה” אמר לנו שמעון שירזי, אחד מיזמי שבוע הגאווה בישראל והמפיק הכי בולט בסצנה הגאה. “בכל העולם בחרו לבטל את אירועי הגאווה, אבל בעיריית תל אביב החליטו שהאירועים יידחו לחודש ספטמבר ויהיו על פי ההגבלות המדיניות וככל הנראה גם ללא תיירים – אבל זה לא משנה, העיקר שניצור גאווה כאן אצלנו בישראל ונמשיך לתמוך בקהילה הגאה. בני נוער ובוגרים שעדיין בארון בבקשה אל תפחדו לגלות אומץ, כל אחד בזמנו ולשתף משפחה, חבר קרוב או או את ארגון איגי כי הגילוי הראשון הוא הקשה ביותר. תזכרו – אתם בני אדם רגילים לגמרי וזכותכם תמיד להרגיש שווים בין שווים כי כאלה אתם” הוסיף שירזי. 

אין ספק שהקהילה הגאה היא חלק בלתי נפרד מהנוף התרבותי בישראל, אך עם זאת, לאחר בירור קצר, גילינו שיש עוד המון בני נוער ובוגרים שעדיין חוששים משלב היציאה מהארון והחלטנו לכבוד התאריך הקרב לאסוף בשבילם טיפים ממפורסמי הביצה שבחרו להיות חלק מהקהילה הגאה ומטפחים אותה לאורך כל השנה.

"נחגוג בחודש ספטמבר". שירזי

גל אוחובסקי: “אני ממליץ לכולם, גם למי שלא חלק מהקהילה כמובן, לראות סדרת הדוקו החדשה שהכנתי ביחד עם לירן עצמור ועתידה להיות משודרת בכאן 11 החל ממוצאי חג השבועות. הסדרה בת 3 פרקים, נקראת ‘המהפכה הגאה’ ועוסקת בשלוש זוויות: צה”ל, העדה המזרחית והנראות התקשורתית – אני מאמין שהצפייה בסדרה זו תגרום להרבה אנשים להבין את השינויים שהקהילה עברה ואיפה היא נמצאת היום בשנת 2020. כנראה שנאלץ לחגוג מול הטלוויזיה”. 

"אחגוג עם סדרה דוקומנטרית שהכנתי". אוחובסקי. צילום: חנן אסור

אורנה בנאי: “באף שנה אני לא חוגגת את אירועי שבוע הגאווה מהסיבה שאני לא נמשכת למסיבות גדולות והמוניות – אז הדחייה של החגיגות לא כל כך רלוונטית מבחינתי, אבל יש לי מסר חשוב להעביר לבני הנוער שעדיין נמצאים בארון: אתם נפלאים ומושלמים כמו שאתם, אין שום סיבה בעולם שתרגישו בושה. זכותכם לאהוב ולהימשך למי שאתם רוצים והבחירה שלכם לא עושה רע לאף אחד כי ככה נבראתם וזה נפלא. נטייה מינית זו לא בעיה או סטייה ומי שיבחר להגיד לכם כך הוא אדם בור ופחדן ואם תתקלו באנשים שלא יקבלו את מי שאתם, זו בעיה שלהם בלבד והזמן יעשה את שלו והם יתגברו”. 

"חוגגת כמו כל שנה - בבית". בנאי

שני גולדשטיין: “אני מניחה שאציין את התאריך המקורי בצורה מצומצמת במפגש קטן עם חברות וחברים כי זה חשוב בעיני. לגבי בני הנוער שבוחרים להישאר בארון, אני לגמרי מבינה ללבכם. לפעמים הפחד הוא לא סביבתי, אלא ההשלמה הקשה היא בפנים עם עצמך – וזה תהליך שלוקח זמן ולפעמים גם יכול להיות מאוד קשה. אני ממליצה לכל אותם נערים ונערות להשתמש בצד היפה של האינטרנט, כי יש המון אתרים שמגישים עזרה בנושא, חלקם מקצועיים וחלקם שיתוף עם אנשים שעוברים חוויות דומות באותה נקודת זמן ואם זה לא מספיק אז אפשר גם לפנות אלי – אני עוזרת לעשרות אם לא מאות בני נוער שפונים אליי לייעוץ או סתם כדי שאהיה אוזן קשבת ואני נהנית מכל רגע אז תרגישו חופשי”. 

"אחגוג במפגש מצומצם". גולדשטיין

רן דנקר: “אני לא מחכה לאף יום כדי לחגוג את החופש, העצמאות והגאווה שלי ולכן דחיית האירועים לא כל כך מדברת אליי. לרוב, אני לא בן אדם של מסיבות המוניות אבל בשנה שעברה הופעתי במצעד הגאווה בתל אביב וזאת הייתה אחת החוויות העוצמתיות והמרגשות שאי פעם חוויתי ופשוט הייתי גאה להיות חלק מהקהילה שבעיני מסמלת חופש, שפיות ושאין צורה אחת לאהבה. אמנם אירועי הגאווה נדחו השנה אבל בגלל ששגיא קריב הכין רמיקס היסטרי לשיר שלי “כשאומרים לי לא” והבכורה מתוכננת לשבוע הגאווה – כנראה שאני אמצא את עצמי רוקד באיזה מסיבה וירטואלית. שנת 2020 תיכנס לספרי ההיסטוריה בגלל נגיף הקורונה, אבל אני מקווה שאנחנו כבני אדם נלמד מתקופה זו משהו – לקבל את השונה ולחתור לשוויון כי בסופו של דבר אנחנו רק חלקיק בעולם וזה לא משנה אם משפחה בנויה מאמא ואמא או מאבא ואבא, כי כל אחת מן הבחירות היא אמירה לאהבה. אני רוצה לספר לבני הנוער שקוראים את זה עכשיו – בעבר, כשהייתי צעיר, לא הבנתי מה הבעיה עם אהבה לגברים ולנשים, תמיד הרגשתי עמוק בפנים שזה טבעי, אבל בו זמנית גם הייתה בי תחושת אשמה, כי ככה חינכו אותי ונתנו לי להרגיש בכל שנותיי הצעירות, שאני עושה משהו עקום. היום, בשנת 2020, דברים נראים אחרת ופתאום להיות הומו מרגיש טבעי ולקחת אחריות על החופש והבחירה שלי מרגיש עוד יותר נכון וטבעי. בבקשה תתנו לעצמכם את החופש להחליט בשביל עצמכם, למי אתם נמשכים ומי עושה לכם טוב – כי אין תשובה אחת נכונה. אני מבקש מכם, אל תתנו לאף תכתיב, מוסד, מורה או בריון רשת להפחיד אתכם ותמשיכו לרדוף אחרי החיפוש שלכם והאושר הפרטי שלכם ואם אתם צריכים אוזן קשבת ארגון איגי מדהים וילך אתכם יד ביד עד החופש”. 

בנאי וסבג

ותרשו לי לומר משהו בנימה אישית: הבוקר, לראשונה, הונף דגל הגאווה בבית ההסתדרות בתל אביב. היוזם הוא יו”ר ההסתדרות ארנון בר דוד שאף קידש אותי ואת בן זוגי רן עוזר בחתונתנו בחודש ינואר 2019. רעייתו, הילה קניסטר בר דוד, מנכ”לית שחר-און אף צעדה בגאווה בראש השושבינות. בר דוד הוביל מהפך בכל מה שקשור לחיבוק הקהילה הגאה וזהו צעד שמהווה תקדים מאז קום המדינה. זוהי אמירה, אמירה שמברכת ומחבקת כל אדם באשר הוא. זוהי דוגמה אישית לקבלת האחר, זו מנהיגות. אני קורא לחברי הכנסת הגאים במשכן לפעול נמרצות למען קידום זכויות קהילת הלהט”ב, זה הזמן ואתם חברי כנסת יקרים, נמצאים במקום הנכון. 

לראשונה מאז קום המדינה. דגל הגאווה בהסתדרות
קידש בחתונה הגאה הגדולה ביותר שנערכה בישראל. בר דוד

צילומים: מתוך האינסטגרם

כתבות נוספות שיעניינו אותך

השארת תגובה