ילדים בהסגר מתרגלים אט אט לשגרה שנכפתה עלינו. יערה אלון, מאבחנת דידקטית והוראה מותאמת נותנת מספר עצות זהב ליום שאחרי

התמודדות ההורים עם ילדיהם בצל הקורונה

ילדים בהסגר מתרגלים לאט לאט לשגרה שנכפתה עלינו. קיצה בשעות מאוחרות ושיעמום שהולך וגובר עם הזמן. איך נפחית את הנזקים ליום בו יחזרו למסגרות הלימוד? יערה אלון, מאבחנת דידקטית והוראה מותאמת נותנת מספר עצות זהב

יערה אלון – מאבחנת דידקטית, הוראה מותאמת
פורסם ב-01/04/2020 | 8:30

אנו נמצאים בתקופה של חוסר וודאות ואיננו יודעים עד מתי היא תימשך, הילדים לא נמצאים במסגרות תקופה ארוכה ויש תחושה של חופש. הורים רבים מיואשים מהמצב: חלקם עובדים מהבית ועסוקים מאד, השעות המרובות בבית עם הילדים, הלחץ הכלכלי...כל אלה יוצרים קשיים רבים, חרדות ולחצים אשר באים לידי ביטוי במיוחד אצל משפחות עם ילדים קטנים או אצל משפחות לילדים עם הפרעות קשב וריכוז. הורים רבים מתוסכלים ונמצאים במצב של חוסר אונים ואינם יודעים כיצד להתנהל במצב החדש שנוצר.

אז מה עושים? איך מתנהלים במצב הנוכחי? להלן מספר טיפים אשר יכולים להקל על ההתמודדות.

1. החשוב מכל הוא לשמור על שגרה ותכנון מראש אשר אלה מועילים ומאפשרים תחושה של שליטה בבית ורגיעה אצל הילד.

2. סדר יום קבוע הוא הכרחי במצב הנתון- מומלץ לקבוע ולהחליט יחד עם הילד מראש מתי קמים בבוקר, מתי מקדישים זמן ללמידה וכמה זמן מקדישים למסכים - שיתוף הפעולה עם הילד בקבלת ההחלטות הכרחי לשם הצלחה.

3. לרצף הלמידה יש חשיבות גדולה במיוחד לילדים עם הפרעות קשב וריכוז. תמצאו זמן קבוע במהלך היום ( זה יכול להיות גם חצי שעה) אותו תקדישו ללמידה עם הילד, כדאי להתמקד במקצועות בו הילד מתקשה יותר.

4.הקדישו חשיבות גדולה וזמן לפעילות גופנית בכל יום, הפעילות חשובה להפגת המתחים, שחרור הלחץ וההתנתקות מהמסכים. היו יצירתיים וגמישים, אפשרו לילד לשחק בכדור גם בבית, לקפוץ על חבל , לרוץ ליד הבית, לא משנה מה העיקר להפעיל את הגוף. (אם יש צורך והילד מסרב לשתף פעולה תפעילו את הגוף יחד זו הזדמנות מצויינת לזמן איכות יחד).

כתבות נוספות שיעניינו אותך