ניגוב נעים

היא פוגשת אותנו מספר פעמים ביום, גם בחורף, גם בקיץ, היא מלטפת אותנו, מחבקת ולפעמים גם היא זקוקה לתשומת לב. קבלו את כל מה שלא ידעתם על המגבת וכדאי מאוד שתדעו

מי לא רוצה שבביתו תהיינה מגבות רכות, מלטפות עם ריח נעים ולא רק בשימוש הראשון לאחר הכביסה? כולנו! לא מעט אנשים תוהים מדוע אצלם המגבות מקבלות גוון דהוי לאחר מספר כביסות ויתרה מכך, לאחר הכביסה, עם שימוש ראשון, הן מקבלות ריח לא נעים, דבר המצריך מאיתנו להשליכן שוב אל מכונת הכביסה. אבל אז, גם לאחר כביסה נוספת, הן עדיין בעלות אותן סימפטומים. אז לא עוד! 

קבלו את המדריך המלא של מומחי “ערד טקסטיל” שיגרום לכם להרגיש כמו בבית מלון חמישה כוכבים ולא, אין צורך לשלם על זה הון.

ראשית נסביר כי לא מעט אנשים משתמשים במגבת הידיים במשך יומיים-שלושה עד שהיא עוברת לכביסה. מגבת הפנים מקבלת אורך חיי מתלה זהה. מגבת הגוף לעומת זאת מושלכת לכביסה בממוצע כל ארבעה ימים. האם זה טוב? לא. מגבות ידיים לדוגמה, צוברות מהר מאוד חיידקים ופטריות וזיהומים רבים נוספים שעלולים להיות מסוכנים לכולנו אך בעיקר לפעוטות, קשישים, נשים בהריון ואנשים עם מערכת חיסונית חלשה. החיידקים מתרבים כתוצאה מלחות, חום, שאריות עור קשקשים ושיער וכל אלו חברים, מתרבים עם הזמן. מחקרים רפואיים מעידים שמגבת הידיים באמבטיה מזוהמת לעתים אף יותר מהאסלה, במיוחד כשהיא רטובה. לא תאמינו, אבל יש אנשים שמנגבים באותה מגבת גם את הפנים ואנחנו לא צריכים להרחיב על הנזקים שזה עלול לגרום לעור הפנים שלהם.

הטיפ המרכזי שאנו ממליצים לכם ליישם במקרה הזה הוא להשתמש במגבות ידיים קטנות, כאלו שמשליכים לסל הכביסה לאחר שימוש אחד. אם אתם מהעצלנים, השתדלו לייבש את המגבת תחת קרני השמש עד לייבוש מלא.

אז נכון שכביסות מרובות עלולות להפוך את המגבת לקשה, לשחוק את הסיבים ולפגום באיכות המגבת והספיגה, אבל הנה הטיפים שיגרמו למגבת שלכם להישמר איכותית ונעימה לאורך זמן גם לאחר כביסות רבות ואפילו תקבלו גם בונוס: ריח נעים.

השתדלו להחליף את המגבות שלכם כל שנתיים. זהו אורך החיים של מגבת איכותית וטובה.

הקפידו לקנות מגבות איכותיות, בעלות משקל. מגבות קלות משקל הן איכותיות פחות.
לפני השימוש הראשון מומלץ להשרות את המגבות במים קרים בתוספת כף מלח. לאחר מכן ניתן לכבס רגיל בכפוף להוראות היצרן. הכביסה הראשונית תוריד את השיירים, ותכין את הסיבים לספיגה טובה יותר. לאחר שרכשתם את המגבות החדשות, הכניסו אותם למכונת הכביסה וכבסו במים קרים וללא מרכך, על פעולה זו יש לחזור במשך 3 פעמים.

שימוש במרכך כביסה מחליש את יכול הספיגה של המגבות ומכאן שמומלץ להמעיט בשימושו. אין צורך להגזים בנוזל או באבקת הניקוי, המעיטו את השימוש גם שם כיוון שהמגבות אוגרות שאריות של סבון. 

עדיף לייבש את המגבות במייבש כביסה. הייבוש והחימום במייבש כביסה מפוררים את המרקם הקשה שנוצר כתוצאה מהאבנית שבמים בזמן השטיפה. אפשר גם לייבש חלקית על מתלה כביסה ולאחר מכן לסיים במייבש. בחורף הניחו את המגבות על מחמם מגבות (אם יש לכם) – הוא גם מייבש וגם מעניק חמימות נעימה ומפנקת לאחר מקלחת. במידה ואין ברשותכם מייבש כביסה, השתדלו לייבש את המגבות על מתלה בצל ולא תחת שמש ישירה שגורמת להתקשות המגבת. 

לא להרתיח! לא מומלץ להרתיח מגבות ב- 90 מעלות כפי שנעשה בעבר. טמפרטורה של 40 מעלות מספיקה. ההרתחה גורמת להיחלשות הסיבים ולדהיית הצבע והיא גם תגרום לבלאי מהיר יותר. 

הפרידו בין מגבות צבעוניות כהות לבהירות, לשמירה על צבען. המקורי.

השתדלו לא להעמיס מדי את מכונת הכביסה, כך שחומרי הניקוי יהיו יעילים יותר, יעשו את העבודה ושיטפו לאחר מכן ולא ייספגו במגבת. אם ״תפוצצו״ את מכונת הכביסה במגבות, הן פשוט לא יתנקו כראוי. 

השתדלו להימנע מערבוב בין מגבות ושאר פריטי לבוש.

גם לאחר הכביסה המגבת מדיפה ריח לא נעים?

כנראה שהסיב לא איכותי מספיק, היא אינה מתייבשת במהירות ונוצרת לחות המובילה לעובש. במידה והמגבת איכותית ועדיין יש ריח לא נעים, הבעיה עלולה להיות טמונה בכביסה לא נכונה, בעומס רב במכונה, בייבוש לא סופי, בנוזל או באבקת ניקוי לא איכותיים. כמו כן, לעתים מתפתחת במגבות פטרת שיוצרת ריח לא נעים. לכן, חשוב להקפיד לקנות מגבות איכותיות, לכבס נכון כפי שמתואר במדריך ולכבס מגבות בטמפרטורה של לפחות 40 מעלות, כדי לחסל פטרת במידה שקיימת.

חשוב! 

לאחר השימוש, חשוב לתלות את המגבת במקום מאוורר שיאפשר לה להתייבש במהירות. גם אם המגבת זקוקה לכיבוס, אל תניחו אותה בסל הכביסה כשהיא רטובה. ייבשו אותה קודם ורק לאחר מכן הכניסו אותה למכונה, כך היא לא תצבור עוד חיידקים.

אז איך נבחר את המגבת הנכונה? 

המומחים של ״ערד טקסטיל״ מסבירים כי איכות המגבת נקבעת ע”י מספר גורמים:
סוג הכותנה, סוג החוט, סוג העיבוד (כותנה סרוקה), איכות הצביעה וחומר הצביעה (במקרה של מגבת צבועה), צפיפות ומשקל המגבת למטר רבוע. 

– מגבת טובה עשויה מכותנה סרוקה מעולה, צפופה מספיק וכבדה במידה הנכונה ע”מ לספוג מקסימום לחות ולשרוד לאורך זמן.

– המגבת אמורה לשקול בין 500-650 גרם למטר רבוע. מגבות כבדות יותר הן איכותיות אך פחות פרקטיות. 

– יש להקפיד שהתיחום במגבת (בורדרינג) יהיה עשוי מאותו חוט כותנה שהמגבת עשויה ממנו, דבר שימנע מהמגבת להתכווץ.

– אם רוכשים מגבת מדוגמת, עדיף שתהיה מסוג “ג’קארד” האומר שהדוגמה ארוגה בגוף המגבת ולא תפורה או מודפסת. מגבת ג’קארד יקרה יותר ממגבת רגילה כי מסובך יותר לייצר אותה.

 

לא רק מגבות. גם מבחר של מצעים יוקרתיים

הטיפים והעצות הן באדיבות צוות המומחים של ״ערד טקסטיל״ המייצרת למעלה מ- 40 שנה בארץ ובעולם מגבות באיכות הטובה ביותר, בחדשנות טכנולוגית מהמתקדמות בעולם ותחת פיקוח קפדני של כלל תהליכי ייצור. ניסיון רב שנים וידע מקצועי מוכח משתלבים היטב עם תודעת שירות לקוחות ללא פשרות. ערד מכוונת ללא פחות מהמגבת המושלמת עבור לקוחותיה – זאת תוך הקפדה על הרכב החומרים ממנה עשויה המגבת, משקל המגבת, עובי, מגע מפנק, עיצוב ייחודי וצבעים איכותיים.

וכמובן אי אפשר ללא מעט ציונות

ערד טקסטיל מקבוצת Standard Textile הינה הספקית הגדולה בישראל למוצרי טקסטיל. הקבוצה אשר הוקמה בשנת 1976 ע”י מר גרי היימן שהינו דור שלישי למשפחת יצרני טקסטיל מהמובילות בארה”ב, משווקת מאז ועד היום מגבות, מצעים, חלוקי רחצה ומגוון מוצרי טקסטיל לבתי המלון היוקרתיים בעולם. היימן, שהינו יהודי אמריקאי ציוני, שם לו למטרה להרחיב את פעילותה של הקבוצה העולמית Standard Textile גם בישראל.
ערד טקסטיל דוגלת בשרות ללא פשרות כמקובל בחברת האם העולמית, תוך הקפדה על זמינות מוצרים רציפה תודות למרכז הפצה לוגיסטי רחב היקף שבבעלותה בעיר ערד.
לאחרונה, הרחיבה החברה את פעילותה גם בתחום הטקסטיל הדקורטיבי תוך שימוש במגוון פתרונות חדשניים לעיצוב ושדרוג בתי המלון. תהליכי הייצור במפעלי ערד טקסטיל הם מהמתקדמים בעולם והקבוצה ממשיכה להשקיע סכומים משמעותיים בפיתוחים טכנולגיים פורצי דרך עם למעלה מ-80 פטנטים רשומים.

תרומה לקהילה

חברת ערד טקסטיל בשיתוף חברת האם Standard Textile חרטה על דגלה את הקשר עם הקהילה; בין אם באמצעות תמיכה בנוער המתקשה בלימודים, “אימוץ” תלמידי תיכון שידם אינה משגת לצאת למסע לפולין, תרומה ליחידות צה”ל ועוד פעולות שונות למען הקהילה בעיר ערד ומחוצה לה.

לערד טקסטיל 4 סניפים ברחבי הארץ: באשדוד, ראשל”צ, באר שבע וים המלח ועשרות נקודות מכירה עצמאיות ברחבי הארץ.

אסף סוויסה, מנכ״ל ערד טקסטיל: ״גם בימים קשים אלו, חברת ערד טקסטיל מאפשרת ללקוחותיה לרכוש מוצרים באיכות ללא פשרות ועיצוב מדהים עד הבית. כמו כן, מתוך רצון לסייע ללקוחות הנמצאים בסגר, החל בימים האחרונים שירות משלוח קצר טווח בסניף ראשון לציון אשר יורחב לסניפים באשדוד ובאר שבע. השירות יאפשר ללקוחות לבצע הזמנה טלפונית ולקבל את המשלוח עוד באותו היום. כמו כן, בקרוב תושק קולקציית החורף שתכלול מצעי פלנל, שמיכות מפנקות ומצעים בעיצובים חדשים ובמחירים אטרקטיביים במיוחד מתוך התחשבות בקהלים רחבים הנמצאים כעת ללא עבודה. אנחנו קוראים לזה “להרגיש חמישה כוכבים במחיר השווה לכל כיס”.

לאתר האונליין של ערד טקסטיל ולרכישה עם שליח עד פתח הבית, לחצו כאן

מצעים איכותיים במחירים נוחים בהחלט
להרגיש בבית מלון

צילומים: עדי אורני, עדי גלעד, יח”צ חו”ל באדיבות ערד טקסטיל

כתבות נוספות שיעניינו אותך

גלילה לראש העמוד

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותישארו מעודכנים